L'Audiència de Tarragona va acollir ahir el judici contra l'exalcalde de Roda de Berà Pedro José Figueiredo -PP-, que està acusat, juntament amb l'extresorer Jordi Reina i l'exinterventor Luis Caramés, de concertar-se l'any 2008 per disposar de diners públics del consistori mitjançant un sistema de «bestretes».

Els tres acusats declararan previsiblement avui. L'advocat de l'exalcalde va avançar als membres del jurat popular que Figueiredo «reconeixerà que s'ha equivocat i demanarà perdó» i va subratllar que «va retornar fins a l'últim cèntim de què va disposar de forma irregular».

En la mateixa línia, l'advocat de l'extresorer va manifestar que també admetrà els fets. Per contra, la defensa de l'exinterventor segueix reclamant la seva lliure absolució, la qual cosa ha impedit un acord de conformitat per evitar el judici oral. En el primer dia de judici, el ministeri fiscal va mantenir la petició de tres anys i mig de presó per a l'exalcalde, que va retornar els 75.000 euros que s'havia transferit a un compte corrent personal; de cinc i mig per a l'extresorer Jordi Reina, i de cinc per a l'exinterventor Luis Caramés, als quals també reclama que retornin els imports que haurien sostret, 12.000 i 10.000 euros, respectivament.Per la seva banda, l'acusació particular exercida per l'exalcalde Pere Compte -CiU- sol·licita per a Figueiredo i l'extresorer multes d'uns 36.000 euros -a raó de 12 mesos amb una quota diària de 100 euros- i suspensió de feina o exercici de càrrec de públic per un període de tres anys.

En canvi, sol·licita quatre anys i mig de presó i vuit d'inhabilitació absoluta per a l'exinterventor, amb l'agreujant de no reparació del dany, ja que no ha retornat els diners que s'hauria apropiat.