La soprano Montserrat Caballé declararà avui per videoconferència i a porta tancada en el judici en el qual cal ratificar la pena de mig any de presó que va pactar amb la Fiscalia per un frau fiscal de més de mig milió d'euros.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va informar ahir en un comunicat que el Jutjat Penal 13 de Barcelona ha decidit celebrar avui el judici a porta tancada, cosa que significa que no hi haurà possibilitat d'obtenir cap imatge ni assistir com a públic dins de la sala de vistes.

La vista serà a porta tancada ja que es tracta d'una qüestió prèvia i davant la possibilitat que hi hagi un acord de conformitat entre les parts, segons el TSJC. En el cas que no es produeixi finalment un i calgui celebrar un judici oral, sí que es farà una audiència pública, assegura el TSJC.

Montserrat Caballé declararà per videoconferència, tal com va autoritzar el passat 30 de novembre el jutge, atenent els desitjos de la soprano, que ha al·legat motius de salut.

La diva ha de fer una declaració en el judici per acceptar que va defraudar Hisenda i certificar davant del jutge que accepta la pena de mig any de presó i una multa de 254.231 euros -al voltant de 269.000 dòlars- que va pactar amb la Fiscalia, després de tornar el mig milió evadit a Hisenda.