El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va declarar ahir al jutjat d'instrucció número 4 de Lleida per la querella interposada per la Fiscalia contra dos alts càrrecs de la Diputació investigats per assetjament laboral a dos funcionaris. S'investiga si el coordinador de Noves Tecnologies, Gerard Serra, i la cap de d'Organització i Gestió, Marlen Minguell, van registrar els ordinadors del tècnic informàtic i delegat sindical de la Central Sindical Independent de Funcionaris, Josep Maria Veganzones, i l'exinterventor, Josep Jaume Mateu, que van acabar sent apartats dels seus llocs de treball.

Segons l'advocat de Mateu, Pau Simarro, Reñé va declarar que es va cessar Josep Jaume Mateu perquè hi havia «moltes queixes» d'alcaldes que apuntaven que l'exinterventor posava moltes traves en la tramitació d'expedients. Simarro però, assegura que la raó de la destitució és que Mateu no va voler aprovar despeses de presidència injustificades com ara un sopar de 1.050 euros en un restaurant de Barcelona o 4.000 dòlars d'un viatge a Califòrnia.

Cessament fa dos anys

L'interventor de la Diputació de Lleida, Josep Jaume Mateu, va ser cessat l'1 d'octubre de 2013. Segons Simarro, Reñé va explicar ahir al jutjat que la raó d'aquest cessament van ser les múltiples queixes d'alcaldes contra l'efectivitat laboral de Mateu, com ara que sempre estava demanant rectificacions en la tramitació d'expedients, que allargaven innecessàriament el procés.

Simarro però, va assegurar que quan ha demanat al president de la Diputació algun document que demostrés aquestes queixes, Reñé ha dit que les queixes eren de paraula.

Segons Simarro, Reñé tampoc va demanar mai cap d'aquests expedients per comprovar si Mateu havia posat traves en la seva tramitació i que el president tampoc va parlar mai amb l'interventor sobre aquestes suposades queixes.

A més de Reñé, també van declarar ahir al jutjat d'instrucció 4 de Lleida, la cap de servei d'Arxiu, Teresa Ibars, i el cap de servei de Noves Teconologies, Ramon Siuraneta. Segons Simarro, tots dos van dir davant el jutge que no creuen el cessament de Mateu fos causat per inoperativitat ja que tots dos, va afegir, van reconèixer que tant Veganzones com Mateu són «molt bons» treballadors i eficients. Segons Simarro, Ibars a més va declarar que, segons la seva opinió, el cessament de Mateu va ser un «càstig» per presentar diversos informes en què es recollien «irregularitats».