Els Mossos d'Esquadra van desarticular el passat 11 de desembre un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris amb força en pisos d'arreu de Catalunya. Els quatre detinguts, originaris d'Europa de l'Est, forçaven els panys sense deixar cap tipus de marca i sostreien diners en metàl·lic i objectes de valor dels habitatges. L'operació policial es va iniciar a principis del mes de desembre quan els investigadors van tenir coneixement que un grup criminal format per tres ciutadans georgians i un ciutadà letó, amb domicili a la ciutat de Tarragona, estaria relacionat amb diversos robatoris.En total, els investigadors tenien constància que el grup criminal hauria comès quatre robatoris en domicilis de Tàrrega, Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.

Els arrestats tenien un grau d'especialització molt alt i forçaven els panys de les portes sense deixar cap tipus de marca.Per accedir a l'interior dels habitatges forçaven els panys amb rossinyols i claus bumping i, un cop a dins, sostreien diners en metàl·lic i tots aquells objectes amb un alt valor econòmic. Quan sortien del pis donaven una volta de clau al pany per tal que el propietari no sospités que havien accedit a casa seva.

Fruit de les indagacions, es van detenir els quatre integrants del grup a la ciutat de Tarragona. En l'escorcoll del domicili els agents van trobar 3.450 euros i una gran quantitat d'objectes sostrets, així com una gran quantitat de claus i panys que feien servir els detinguts per aprendre a obrir les portes sense deixar marca. Després de declarar en seu judicial, tres dels detinguts van ingressar a presó, mentre que el quart va quedar en llibertat amb càrrecs.