Cada cop són més els hospitals que figuren en l'acta judicial del cas Traiber que han manifestat públicament que mai van col·locar pròtesis de la marca Traiber. L'últim a fer-ho ha estat el Consorci Sanitari Integral -CSI-, que va assegurar ahir que no va col·locar pròtesis d'aquest tipus després que el jutjat número 3 de Reus, que investiga el cas d'implants defectuosos, imputés 47 metges de vint hospitals.

A més del CSI, altres centres sanitaris ressenyats pel jutge han negat que treballessin amb Traiber, com la clínica Dexeus o els hospitals de la Xarxa Santa Tecla de Tarragona, o també la Clínica Bofill i l'hospital Trueta de Girona.

El CSI manifesta en un comunicat que Traiber no és ni ha estat mai proveïdora de pròtesis del Consorci Sanitari Integral i assegura que no els consta cap pacient intervingut als seus centres hospitalaris al qual se li hagi col·locat un implant subministrat per l'empresa investigada.

El Consorci Sanitari Integral és una entitat pública, participada per la Generalitat de Catalunya i pels ajuntaments barcelonins de Sant Joan Despí i L'Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja.

El CSI conclou que, com a proveïdors del sector públic sanitari, compleixen amb els estàndards de qualitat en tots els seus processos, sotmesos a auditories periòdicament.

El jutge que investiga el cas considera que existeixen indicis de comissions i regals oferts a metges per col·locar les pròtesis de genoll, maluc i columna fabricades a Reus, fins i tot després de saber que eren defectuoses o estaven caducades.

El magistrat també veu indicis de pressions polítiques des de l'Ajuntament de Reus perquè els metges de l'Hospital de Sant Joan de la ciutat les seguissin comprant.

Aquest cas és la peça separada número 4 del procés del cas Innova, que investiga una suposada trama corrupta sota el paraigua del grup extint d'empreses municipals de Reus Innova i que acumula ja gairebé un centenar d'implicats.

A més del CSI, altres centres sanitaris ressenyats pel jutge han negat que treballessin amb Traiber, com la clínica Dexeus o els hospitals de la Xarxa Santa Tecla de Tarragona.

En el cas de l'hospital de Sant Pau i Santa Tecla, sí que van retirar una pròtesi de Traiber col·locada anys enrere en un altre centre sanitari i el jutge destaca en el seu acte que no van denunciar el cas malgrat el mal estat de l'implant.