Unanimitat entre els membres del jurat popular que ha dictaminat a l'Audiència de Tarragona la culpabilitat de l'exalcalde de Roda de Berà, Pedro José Figueiredo-PP-, per un delicte continuat de malversació de fons públics, per haver-se apropiat, el 2008, de 75.000 euros del consistori. També van ser declarats culpables l'exinterventor Luis Caramés i l'extresorer municipal Jordi Reina per adjudicar-se bestretes de 12.000 i 10.000 euros, respectivament, i per col·laborar en els fets delictius de l'exalcalde.

El jurat popular va considerar demostrats els fets. El fiscal ha demanat 13,5 mesos de presó per Figueiredo i Caramés, que van admetre els fets, però sol·licita 3,5 anys i 7 anys d'inhabilitació per Reina, l'únic que es va declarar innocent i per al qual el seu advocat ha demanat l'absolució.

El fiscal va admetre que la sentència es basi en l'antic codi penal, vigent en el moment dels fets, i no en el recentment aprovat nou codi que afegiria circumstàncies agreujants als fets condemnats en el cas de l'exalcalde de Roda de Berà, Pedro José Figueiredo, perquè les quantitat sostretes superen els 50.000 euros, un fet pel qual l'actual codi penal imposa penes de presó més elevades que l'antic. En la última jornada del judici, la fiscalia ja va acceptar rebaixar de tres anys i mig a poc més d'un any de presó la pena per a Figueiredo