La llarga jornada de l'assemblea d'ahir es va clausurar amb la compareixença dels portaveus de la formació independentista, que amb el rostre seriós van assenyalar que el resultat de la votació dóna l'oportunitat a Junts pel Sí de "moure's" amb l'objectiu de presentar un nou candidat alternatiu a Artur Mas, que "encara no té un suport majoritari". En aquest sentit, els anticapitalistes van demanar a JxSí que millori la seva última proposta per superar l'"empat diabòlic", tal com va definir el president del seu grup al Parlament, Antonio Baños, el resultat de la votació de Sabadell.

Baños va remarcar que l'assemblea havia finalitzat amb un "resultat molt ajustat", i va assenyalar que per tal de superar "l'aritmètica diabòlica" amb la qual l'independentisme català ha hagut d'afrontar resultats com el de les eleccions del 27-S i l'assemblea d'ahir de la CUP, "cal trobar solucions polítiques" que permetin "la construcció de la república catalana".

Tant Baños com la portaveu parlamentària, Anna Gabriel, van coincidir a demanar a Junts pel Sí que "faci una lectura adequada" del resultat "perquè ara té l'opció de presentar una altra proposta" que millori l'actual "o quedar-se quieta".

En tot cas, la CUP obrirà novament una ronda de consultes amb les seves assemblees locals i territorials i després serà el Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària el que acabarà adoptant la decisió final respecte a la investidura i el nou Govern.

Baños va assenyalar que la CUP no té por a l'hora de seguir prenent decisions col·lectives mitjançant assemblees "perquè massa sovint" estan "acostumats a veure" com en d'altres partits aquestes "es prenen en despatxos".

Gabriel, per la seva banda, va incidir en aquest aspecte per advertir sobre "els intents de ridiculitzar les nostres assemblees", i va assenyalar que "no hi ha cap opció guanyadora, tal com desitjava una gran part del país".