El Consell Polític i el grup d'acció parlamentària de la CUP s'havien de reunir el dissabte dia 2 de gener per decidir com desencallen l'empat sobre l'acord amb JxSí i la investidura de Mas que van obtenir a l'assemblea del passat 27 de desembre. Però segons ha pogut saber l'ACN, aquesta decisió no es podrà prendre dissabte. La reunió, de fet, s'ha ajornat un dia més i s'haurà de celebrar el diumenge dia 3 de gener. I és que fins aquest dimecres no s'ha pogut enviar als col·lectius territorials de la CUP la documentació sobre la que hauran de treballar per prendre una decisió en la trobada del Consell Polític. Això, ha fet que les diferents assemblees tinguin poc temps per debatre i trobar-se, i més tenint en compte que el 31 de desembre i l'1 de gener són dies on la militància podria tenir més complicat acudir a les reunions.

La decisió de l'ajornament de la reunió del Consell Polític i els diputats s'ha pres aquest dimecres, tal i com han confirmat a l'ACN fonts de la CUP, després de parlar amb les territorials de la formació. Amb aquest nou calendari, el dia 2 servirà per a que les diferents assemblees d'arreu de Catalunya puguin debatre el seu posicionament i sigui, doncs, el dia 3 quan els seus representants vagin a votar i expressar la postura de les bases a la reunió del Consell Polític i el grup parlamentari.

La decisió de l'ajornament arriba després que diumenge passat l'assemblea nacional extraordinària acabés amb un empat a 1.515 vots tant a favor com en contra d'acceptar la proposta de JxSí i investir Artur Mas com a president de la Generalitat. Va ser aleshores quan es va anunciar que una trobada del Consell Polític i el grup parlamentari se celebraria el dissabte dia 2 i fixaria una posició definitiva després de consultar les assemblees territorials.

Però el calendari nadalenc és complicat i els col·lectius d'arreu de Catalunya veien difícil poder explicar i debatre la qüestió abans des dia 2, sobretot perquè els dies 31 de desembre i 1 de gener són, sovint, inhàbils políticament. És per això que s'ha pres aquesta decisió i serà el dia 3 quan el Consell Polític -format pel secretariat nacional i els representants de les diferents assemblees territorials- i els deu diputats del Parlament es veuran per prendre una decisió que hauria de ser ja definitiva.

En total, seran setanta les persones amb dret a vot en aquesta reunió, donat que el grup parlamentari i part del secretariat no tenen dret a votar en aquest tipus de decisions, malgrat que sí participen del debat. Els representants territorials, però, no emeten el seu vot de forma personal, sinó que ho fan en funció del mandat de les seves assemblees i amb un vot ponderat vinculat al nombre de militants i simpatitzants que representen.