La CUP va assegurar ahir que el secretariat nacional i el grup parlamentari estan explorant «tots els escenaris que permetin trobar una sortida política nova a l'actual situació en la que es troba el país» després de l'empat a l'assemblea de diumenge. A través d'un comunicat, els cupaires van explicar que estan treballant per traslladar abans de dimecres al matí tota la informació necessària per a la preparació de la reunió del Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentaria (GAP) que està prevista pel proper cap de setmana, tenint en compte que primer s'han de reunir les assemblees territorials que s'hauran de celebrar amb «poc marge de temps». A banda, la CUP?va fer públiques les instruccions, el reglament i l'escrutini de les votacions davant les veus que posen en dubte l'empat a 1.515.

Ahir a la nit, el secretariat nacional de la formació s'havia de reunir, com van fer ja dilluns, per decidir com desfer el desempat. És dir què sotmetrà a debat de les assemblees territorials i com es traslladarà la seva opinió al consell polític del 2 de gener. La CUP va assegurar que la formació està treballant per «proporcionar a les assemblees locals i territorials les indicacions i procediments» que permetin donar resposta a l'empat i que estan explorant «tots els escenaris que permetin trobar una sortida política nova a l'actual situació en la que es troba el país».

La CUP també va felicitar els militants per «l'exercici de democràcia directa i participativa» de l'assemblea i van destacar que el desenvolupament va ser implacable a nivell d'organització, de garanties i participació. Segons la CUP, unes 300 persones van formar part de l'organització entre voluntaris, alliberats, membres del Secretariat Nacional i diputats i ex-diputats. A més, van fer públiques les instruccions i reglament que van regir la tasca de les més de 200 persones voluntàries, escollides per sorteig d'entre les inscripcions. També es va fer públic l'escrutini, «avalat pels responsables de les meses, per tots els membres dels Secretariat Nacional, l'actual grup parlamentari i els tres exdiputats».

A més, van dir que es va votar la gestió de la comissió negociadora i que va ser aprovada per 771 vots (81,73%), i amb 101 vots en contra (10,71%) i 71 en blanc (7,53%).