La nit de Cap d'Any s'ha tancat amb un balanç de 80 alcoholèmies i 10 drogotests positius i la detenció de 51 persones arreu de Catalunya (18 de les quals directament relacionades amb la celebració de la revetlla). A la ciutat de Barcelona hi ha hagut dos ferits -un de gravetat- en dues baralles a Ciutat Vella i a Sants-Montjuïc. Els Mossos d'Esquadra han fet un total de 58 controls de trànsit entre les 22.00 hores d'aquest dijous 31 de desembre fins a les 10.00 hores d'avui divendres 1 de gener amb 1.571 lectures d'alcoholèmia i 12 tests de droga. "La nit de Cap d'Any d'enguany no ha estat especialment difícil. Hi ha hagut un 11% més de controls que l'any passat amb el mateix nombre d'alcoholèmies positives, 80", ha assenyalat el conseller d'Interior, Jordi Jané.

"Es tracta d'una xifra que és normal en una nit qualsevol de dissabte a diumenge", ha puntualitzat Jané, que sí ha volgut fer incidència en l'augment dels test de droga positius -10- "el doble que l'any passat". "Cal donar especial valor a uns controls que donen resultats i cal conscienciar que conduir sota els efectes de les drogues és delicte i té les seves conseqüències", ha afirmat el conseller d'Interior, que també ha precisat que els 51 arrestats arreu de Catalunya superen els 49 de l'any passat. De fet, les dues actuacions policials més rellevants aquesta nit de cap d'Any han estat a la Regió Policial de Barcelona, concretament a la capital catalana amb dues baralles que s'han saldat amb dos ferits.

Al districte de Ciutat Vella una trifulga entre quatre persones a la sortida d'una festa privada ha acabat amb dos detinguts i un home ferit de gravetat amb una fractura de tíbia i peroné. Paral·lelament, una segona baralla al districte de Sants-Montjuïc s'ha saldat amb un detingut per un delicte de lesions. Dos homes s'han esbatussat dins d'una caixer d'una entitat bancària i un d'ells ha agredit a l'altre superficialment a l'abdomen amb una arma blanca.

Sense víctimes mortals a la carretera

Finalment, el Servei Català de Trànsit (SCT), ha informat que entre les 18 hores del 31 de desembre fins a les 06.00 hores de l'1 de gener no s'ha registrat cap accident mortal ni ferits de gravetat a la xarxa viària interurbana catalana. Tampoc durant aquestes hores hem de destacar cap retenció ni cap incidència viària que hagi dificultat la circulació arreu del país. Tot i aquest bon balanç, el conseller Jané ha reconegut que el balanç de sinistralitat d'aquest 2015 és francament dolent, amb un augment clar de la mortalitat. "Ja vaig tenir ocasió de dir fa una setmana que no estem gens satisfets de com han evolucionat els accidents i, un cop més, crido a no abaixar la guàrdia", ha comentat el titular d'Interior.

"Estem absolutament activats i això se seguirà notant al llarg del 2016", ha conclòs Jané.