L'excap de llista de la CUP per Barcelona, Xavier Monge, ha presentat la seva dimissió com a membre del secretariat nacional de la formació anticapitalista. Així ho ha confirmat el mateix Monge, que ha volgut matisar que la seva decisió no té res a veure amb els polèmics tuits que va fer els darrers dies sobre el procés sobiranista i la possible investidura d'Artur Mas.

Monge ha assegurat que ha dimitit «per raons internes i per decisió pròpia». «Ningú m'ha dit res. No té res a veure amb els famosos tuits. De fet, la decisió estava presa abans», ha sentenciat Monge. El jove anticapitalista ha conclòs que, tot i plegar de la direcció de la CUP, segueix «militant» i es mantindrà «al peu del canó com els darrers quinze anys».

Tuits polèmics

L'excap de llista de la CUP per Barcelona, Xavier Monge, va resultar polèmic aquesta setmana després que considerés el procés sobiranista «el frau més gran de la política catalana». Ho va dir aquest dimecres a través del seu compte de Twitter, on també va assegurar que els independentistes no van guanyar el 27-S, que la UE «no farà res» pels defensors d'aquesta opció política i que no hi haurà «cap referèndum pactat». A més, va afirmar que «l'oligarquia catalana no estriparà la baralla».

El compte de Twitter de Monge va ser clausurat hores més tard, aquest dijous mateix. Poc abans que quedés tancat Monge va piular: «Gaudiu del vostre regne de fanàtics». En les entrades que va fer dimecres, encara n'hi havia una altra referida al procés sobiranista. Monge hi deia: «Un mandat inexistent, un full de ruta en blanc, una legislatura morta, i encara parlem d'investir el major cadàver polític del moment. Bravo».

Malgrat tot això, el fins ara dirigent de la CUP remarca que totes aquestes piulades no han tingut res a veure amb la seva marxa del secretariat nacional i que la seva decisió estava presa i comunicada abans que la polèmica saltés.