Els Bombers de la Generalitat han alertat aquest diumenge del risc d'incendi forestal ja que fa més de 50 dies que no plou i molts punts de Catalunya acumulen "sequera significativa".

En un comunicat, han informat que aquest diumenge es preveu un episodi de vent al nord-est de Catalunya que incrementarà el risc d'incendi forestal.

A més, també s'ha de tenir en compte que tot i que les sequeres i incendis són més habituals a l'estiu, les temperatures d'aquest hivern estan essent superiors del que correspondria.

Els Bombers preveuen que les sequeres es puguin prolongar fins al març de 2016, especialment a les zones del litoral de Barcelona, el Prepirineu, la zona sud del Bages (Barcelona), el Pallars Jussà (Lleida), i les Terres de l'Ebre (Tarragona).

El període de vent pot allargar-se fins al 7 de gener, per la qual cosa la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament demana extremar les precaucions, i remarca que en qualsevol situació de perill els ciutadans han de trucar al telèfon d'emergències 112.