Mig miler de persones s'apleguen en una festa "rave" il·legal a Mont-ral

Els Mossos han limitat els accessos a la zona i han fet desenes de controls de drogues i alcoholèmia

03.01.2016 | 07:20

Unes 500 persones s'apleguen des de dijous al vespre a Mont-Ral, a l'Alt Camp, en una festa rave il·legal. Des de divendres, els Mossos d'Esquadra han limitat els accessos a la zona amb diversos controls i també han efectuat desenes de controls d'alcoholèmia i drogues. La festa s'està celebrant a una pedrera en desús, en una esplanada, propera a una zona boscosa, que ara controlen els agents forestals per vigilar que no es cali foc. Fins a aquest dissabte, no s'han registrat incidents. Segons els Mossos d'Esquadra, l'afluència de gent hauria baixat i la rave podria no allargar-se molt més. Els assistents van arribar amb desenes de vehicles i camions de gran tonatge, amb matrícules alemanyes, italianes, franceses i espanyoles.
L'alcalde de Mont-ral va lamentar els fets ahir. "És una festa clandestina", va augmentar Pagès, que tem que els assistents "ho deixaran tot brut" i que va alertar que "pot passar de tot" perquè "no hi ha cap mena de control: ni serveis ni mitjans de socors si algú prengués mal". "Els primers inconscients són qui organitzen aquestes festes, va assegurar l'alcalde del municipi, que afirma que tenen poc marge d'actuació perquè no es van assabentar que se celebraria aquesta festa fins que van començar a arribar centenars d'assistents. En cas contrari, ho haurien intentat evitar i així ho faran per a properes ocasions. "Ens ha agafat per sorpresa", va admetre l'alcalde.
Al municipi també hi ha la preocupació que es pugui calar foc a la zona i per això treballen els agents forestals. L'alcalde diu que l'esplanada on se celebra la festa "sembla més aviat un desert" però a pocs metres està tota rodejada de bosc. "Creuem els dits i que no se'ls acudeixi fer foc", va apuntar Pagès.
Malgrat tot, i ja que no hi ha hagut cap incident registrat, els Mossos no tenen previst entrar per desallotjar la festa perquè això sí que podria desencadenar incidents. A més, segons els agents, la zona de la festa està molt allunyada del poble i, per tant, no molesta els veïns.
En canvi, un veí ha explicat que a la zona hi ha tres cases, situades a 700 metres i a un quilòmetre, i que la festa sí que els afecta tant pel soroll que fan a la nit com pels problemes que tenen per accedir a les seves cases, a causa dels cotxes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema