Mor una de les ancianes agredides pel zelador d'un geriàtric a Arenys

Si es confirma la relació entre l'agressió i l'infart de la víctima,
de més de 80 anys, l'agressor s'enfrontaria a una pena d'homicidi

03.01.2016 | 07:20
La residència d´Arenys de Mar on va passar l´agressió la nit de Nadal.

Una de les nou ancianes que van ser agredides pel zelador d'un geriàtric d'Arenys de Mar durant la nit de Nadal va morir el dia 1 de gener com a conseqüència d'un infart, de manera que l'agressor podria enfrontar-se ara a una pena d'homicidi.
Segons publicava ahir el diari La Vanguardia, la víctima, de més de vuitanta anys d'edat, estava molt alterada des que va patir l'agressió i els forenses "han de confirmar ara la relació entre l'agressió i la mort, el que podria agreujar la situació penal del zelador", que és a la presó provisional sense fiança des del passat dilluns.
Els Mossos d'Esquadra van detenir la nit del 24 al 25 de desembre un zelador eventual d'un geriàtric d'Arenys de Mar d'uns 30 anys acusat d'agredir i violar nou dones grans residents al centre de gent gran Itaca.
Cinc de les dones que van ser agredides van haver de ser traslladades a l'hospital de Mataró per la gravetat de les lesions, i les altres quatre van ser derivades a un centre d'atenció primària, on van ser tractades de les ferides que presentaven.
Arran del succés, el Síndic de Greuges va obrir una investigació d'ofici, perquè Rafael Ribó va qualificar els fets de "molt greus" i una vulneració "flagrant" de drets.
De fet, el Síndic es va adreçar als departaments de Benestar Social i Família i d'Interior per demanar tota la informació necessària per aclarir i estudiar el cas, i també farà les peticions al Departament de Salut.
Per la seva banda, la Generalitat va anunciar que "estudia fórmules" que permetin augmentar la protecció de la gent gran que viuen en residències per tal de prevenir aquest tipus de fets.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema