El president de la Generalitat en funcions i líder de CDC, Artur Mas, ha afirmat avui, en les seves primeres declaracions després del veto de la CUP a investir-lo de nou president, que està "amb ganes de plantar cara a Madrid i a les forces d'aquí que no ho posen gens fàcil".

Artur Mas ha fet aquestes afirmacions en entrar a la seu central de Convergència a Barcelona, on es reuneix en aquests moments amb els membres del comitè executiu nacional del partit, que ha d'analitzar si es confirma que al març hi haurà noves eleccions a Catalunya.

El president de la Generalitat ha arribat caminant a la seu de Convergència al carrer Còrsega, on l'esperava un núvol de càmeres i mitjans de comunicació.

Davant el veto de la CUP i la possibilitat d'un nou avançament electoral a Catalunya, un periodista ha preguntat a Mas, que no s'ha parat a fer declaracions: "Està tranquil?".

A això, Mas ha respost als periodistes: "Estic tranquil, amb ganes de plantar cara a Madrid i a les forces d'aquí que no ho posen gens fàcil", en al·lusió implícita a la CUP.

"Eleccions al març?", se li ha tornat a preguntar a Mas, a la qual cosa el president de la Generalitat en funcions ha contestat amb un lacònic: "espereu-vos a l'executiva" de CDC.

La CUP va decidir ahir vetar la investidura de Mas com a president de la Generalitat i va instar a Junts pel Sí (Jxsí) a "moure fitxa" i presentar un candidat alternatiu perquè, si això no ocorre abans del 10 de gener, aboca Catalunya a celebrar eleccions anticipades al març.

Per contra, fonts de la direcció de CDC consultades per Efe van rebutjar la possibilitat d'un candidat alternatiu, mentre que ERC, que forma grup al Parlament amb CDC amb el nom de Jxsí, prendrà una decisió aquesta tarda, quan reunirà la seva executiva nacional.