Gabriel critica el «vocabulari agressiu» de Mas contra la CUP

La diputada lamenta el discurs «fratricida i frontista» i la «falta de respecte» contra la formació

06.01.2016 | 00:00
Anna Gabriel va expressar la posició oficial de la formació, que ja havia emès també un comunicat.

La CUP es va mostrar sorpresa i molesta pel to que va utilitzar el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas. La diputada anticapitalista Anna Gabriel va criticar el «vocabulari agressiu i la falta de respecte absoluta cap a l'espai polític de la CUP-Crida Constituent», i tot i no voler entrar a valorar-ho massa, Gabriel va afirmar que el discurs de Mas «com a mínim se situa en el terreny de la provocació». A més, va considerar que el president en funcions va voler llençar un missatge amb un «contingut fratricida i frontista». «El país té elements suficients per valorar si en aquest moment és oportú tractar així l'espai de la CUP-CC per part del que encara és president en funcions», va concloure.
Anna Gabriel també va voler rebatre els arguments que Mas va ferservir per acusar la CUP de no haver-se mogut i no haver aportat propostes a les que oferia JxSí en la negociació d'aquests últims mesos.
«La CUP ha estat amb una actitud permanent de fer propostes, acompanyades de formules d'implementació, quantificació de recursos i calendaris d'execució. El pla de xoc partia d'una proposta elaborada íntegrament per la CUP. Però finalment JxSí posa sobre la taula el que respon bàsicament al seu programa electoral», va sentenciar.
Per a Gabriel, qui s'ha quedat estancat ha estat, justament, JxSí i sobretot CDC. «No ens hem tancat a res, ens hem mogut moltíssim, hem fet propostes també en formules de presidència, de Govern amb un comissionat internacional pel procés, i qui ha dit no a tot és Mas», va afegir la diputada.
Malgrat aquesta resposta, la CUP va voler instar de nou a JxSí i Mas a variar la seva posició per evitar eleccions al març. «Tenim encara 72 diputats al Parlament. I així com nosaltres ens hem mogut, en s hem tensionat internament també però enteníem que havíem de prendre la decisió, ara l'ha de prendre JxSí i CDC, i han de decidir si donen el tret de sortida a la campanya electoral o si aprofiten els dies que queden per trobar una solució de consens que entenem que encara hi podria ser», va concloure Gabriel.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema