Intervenen 375 quilos de cocaïna negra i desmantellen un laboratori a l'Alt Penedès

06.01.2016 | 00:00

La Guàrdia Civil va intervenir més de 375 quilos de cocaïna negra procedent de Veneçuela i va desmantellar el laboratori on es processava i adulterava la droga, a Torrelles de Foix (Alt Penedès), en una operació saldada amb sis detinguts: tres veneçolans, dos italians i un espanyol.
La cocaïna negra és molt difícil de detectar amb els mètodes habituals, ja que la droga es barreja amb una substància sòlida de color negre que la fa gairebé imperceptible en els controls fronterers.
«Implica una facilitat al travessar la frontera, però també vulnerabilitat perquè necessiten una estructura en el destí», va destacar ahir en roda de premsa el cap de la Unitat de Policia Judicial de la VII Zona, José Daniel Baena.
Precisament va ser l'estructura de l'organització a Espanya la que, juntament amb informació procedent de l'agència antidroga nord-americana (DEA), va posar els agents sobre la pista d'un veler carregat de droga que es dirigia a Espanya.
Les investigacions van començar quan la Guàrdia Civil va detectar una organització dirigida des de Veneçuela que estaria rebent, cuinant i distribuint «importants quantitats» de cocaïna a Espanya i a la resta del territori europeu.
Durant les indagacions, els agents van detectar l'arribada a Espanya d'una parella veneçolana, a qui l'organització havia encarregat supervisar el procés químic en el qual se separava la droga de la substància sòlida negra, així com la posterior venda i distribució d'un carregament que es dirigia a territori espanyol oculta en un veler. Durant la vigilància i control de la parella, es van detectar diverses cites a Barcelona amb altres homes de la xarxa que els van acabar conduint fins a Torrelles de Foix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema