El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha qualificat d'"espectacle" l'acord assolit avui entre Junts per Si i la CUP i ha denunciat que "s'ha subhastat la presidència en un intent de CDC de guanyar temps".

En una roda de premsa convocada després d'anunciar Artur Mas la seva renúncia a optar a la reelecció en benefici de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, Iceta ha assegurat que aquest acord "no contribueix al prestigi de la política i les institucions", i que "malgrat que Artur Mas havia dit que la presidència no era objecte d'una subhasta, ho ha acabat sent".

Per a Iceta la presidència d'Artur Mas ha estat marcada per fractures, per un full de ruta equivocat i una lectura errònia del resultat electoral, però ha dit que esperaran al debat d'investidura perquè el candidat pugui aclarir aspectes "foscos" d'aquest acord.

Segons el líder del PSC, Catalunya és "a la deriva" i l'acord ha estat bo per a CDC, però dolent per a Catalunya, assegurant que ha estat fruit de la por d'unes noves eleccions i a perdre en uns comicis.