La investidura de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat ha centrat l'atenció dels mitjans internacionals. El diari nord-americà The New York Times ha dedicat la portada de la seva secció internacional al nou president, a qui defineix com 'un nou líder separatista' que 'promet continuar el camí del secessionisme'. L'alemany Frankfurter Allgemeine i el britànic Financial Times destaquen la incertesa política que es viu a Madrid, que segons el diari alemany està ara sota 'pressió'. El francès Le Monde destaca 'la unitat' dels 'separatistes catalans en la secessió', tot i que subratlla que l'acord ha arribat 'in extremis'.

La cadena britànica BBC reprodueix el calendari de 18 mesos que estableix el full de ruta independentista. Assegura que 'el nou líder' Català 'ha promès continuar amb els plans secessionistes del seu predecessor, Artur Mas' però destaca també la voluntat de Puigdemont d'eixamplar el procés i 'acabar amb les divisions' .L'independentisme 'es torna a encaminar', segons el diari britànic The Guardian 'amb la investidura d'un nou líder'. El diari destaca que el procés es 'posa en marxa' després de 'tres mesos de bloqueig'.

A França, el diari Le Monde qualifica la investidura de 'cop d'efecte' dels 'separatistes catalans' i l'acord de 'sorpresa' després de mesos de negociacions. El diari també destaca la tasca de Puigdemont al capdavant de l?Associació de Municipis per la Independència i el defineix com a 'independentista convençut. 'Catalunya forma el seu govern de combat' titula Le Figaro i destaca que els nacionalistes 'han descartat Artur Mas i han optat per l'alcalde de Girona' al que descriuen com a 'un independentista desconegut'.

A Italià La Repubblica veu 'més pressió per als partits nacionals' als que considera 'incapaços de formar un govern de majoria després de les últimes eleccions'. Il Corriere della Sera destaca la intenció de Puigdemont d'obrir un procés constituent i 'separar-se d'Espanya en 18 mesos'.