L'alcalde de Vilablareix, David Mascort, és el nou secretari general d'Agricultura. Mascort, que és president regional d'ERC a Girona va presentar ahir la renúncia a l'acta de representant de la Diputació de Girona, on fins ahir era el portaveu republicà.

Llicenciat en Ciències Econòmiques i màster en Direcció i Administració d'Empreses per la Universitat de Girona, Mascort té una àmplia trajectòria política: A banda de l'alcaldia de Vilablareix i la presidència regional d'ERC, anteriorment va ser Delegat d'Innovació i Empresa de la Generalitat a Girona, i vicepresident del Consell Comarcal del Gironès del 2003 al 2007. Ha estat membre de les permanents d'Esquerra a la Comarcal del Gironès i a la Regional de Girona.

El nou govern de Carles Puigdemont també va nomenar els següents secretaris generals: Joaquim Nin, secretari general de la Presidència; Josep Maria Jové, secretari general de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda; Aleix Villatoro, secretari general d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència; Francesc Esteve, secretari general de Governació, Administracions Públiques i Habitatge; Maria Jesús Mier, secretària general d'Ensenyament; Albert Serra, secretari general de Salut; Cèsar Puig, secretari general d'Interior; Ferran Falcó, secretari general de Territori i Sostenibilitat; Pau Villòria, secretari general de Cultura; Adrià Comella, secretari general de Justícia; Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies; i Xavier Gibert, secretari general d'Empresa i Coneixement.