Un home d'uns 50 anys va resultar ahir ferit crític en l'incendi d'uns baixos al districte de Sants-Montjuïc, segons va informar l'Ajuntament de Barcelona. L'avís del foc es va rebre quan faltaven pocs minuts per arribar a tres quarts de tres de la matinada, moment en el qual una trucada va avisar d'un incendi ocorregut al número 25 del carrer de Canalejas, a tocar de l'estació de metro de Mercat Nou.

En el moment de declarar-se l'incendi hi havia set persones dins de l'habitatge, que van ser rescatades pels Bombers de Barcelona. Sis persones, entre les quals un nadó, es trobaven atrapades en un pati interior i van ser ateses per inhalació de fum pel Sistema d'Emergències Mèdiques. La setena, un home d'uns 50 anys que s'havia protegit de les flames tancant-se a la cuina de l'habitatge, va ser rescatat en estat crític i traslladat a l'Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi.

El Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) va desplaçar fins a vuit dotacions al lloc dels fets. Els treballs d'extinció van arribar a les acaballes quan restaven pocs minuts per arribar a les sis del matí. Després d'haver extingit les flames, els Bombers van procedir a apuntalar l'habitatge afectat i van desallotjat a una persona de la primera planta de l'edifici. Concretament, i com a conseqüència d'aquest foc, el Centre d'Urgències i Emergències Socials va allotjar un total de tres persones veïnes.