El director general dels Bombers de la Generalitat, Ramon Parés, va demanar el cessament de l'actual cap de l'Àrea de Prevenció i Gestió de la Regió d' Emergències Metropolitana Sud, el subinspector Ramon Dinarès, que va ser detingut dimecres passat per presumptes irregularitats en la contractació de mitjans aeris i va quedar en llibertat amb càrrecs divendres.

Es tracta d'una proposta de cessament motivada per «la pèrdua de confiança», segons un comunicat intern. A més, es determina una reestructuració de la gestió i control dels contractes sobre mitjans aeris, que passa a assumir directament el subdirector general operatiu, Albert Vilanova.

L'altre detingut

Fins ara aquesta tasca era responsabilitat del cap de la Sala Central, l'inspector Manel Bosch, que també va ser detingut. En el seu cas, va quedar en llibertat el mateix dimecres. Parés va dirigir la proposta de cessament de Dinarès al secretari general del Departament d'Interior, Cèsar Puig, després que el subinspector fos detingut dimecres passat en el marc d'una operació de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), coordinada pel jutjat d'instrucció número 2 de Sagunt.

Es tracta d'una investigació sobre una suposada trama de contractació fraudulenta amb origen al País Valencià i amb ramificacions en diversos punts de l'estat espanyol. Dinarès va quedar en llibertat amb càrrecs divendres passat després de declarar a Sagunt i el jutge li va retirar el passaport i li va prohibir sortir del país. Arran d'aquesta investigació, Albert Vilanova ha passat a assumir de forma directa el control i gestió dels contractes de mitjans aeris des d'aquest dilluns. El subdirector general operatiu col·labora estretament amb els òrgans del Departament d'Interior.