El Tribunal Suprem (TS) va confirmar la pena de 15 anys de presó que l'Audiència de Barcelona va imposar a un membre dels Bloods per matar a punyalades un integrant dels Latin Kings, en una batussa entre les dues bandes ocorreguda el 2012 a les portes d'una discoteca de Cornellà (Baix Llobregat).

En la seva sentència, el Suprem desestima el recurs presentat per la defensa de l'homicida, Manuel Enrique Mero, que al·legava que aquest havia estat condemnat sense complir les exigències de la presumpció constitucional d'innocència.

L'Audiència de Barcelona va condemnar el Blood Manuel Enrique Mero per un delicte d'homicidi i un altre de pertinença a organització criminal, en entendre acreditat que formava part d'una colla juvenil dedicada a portar a terme activitats violentes, mentre que va absoldre per falta de proves un altre noi que estava acusat de participar en l'apunyalament.

El Suprem considera que per condemnar el processat l'Audiència de Barcelona «va disposar de proves d'una validesa inqüestionable» i va portar a terme en la seva sentència «una elogiable exposició de raons que va considerar per proclamar el que estimava provat».

L'alt tribunal creu que les raons que argüeix la defensa per qüestionar la culpabilitat de Manuel Enrique Mero «no es revesteixen de la raonabilitat lògica i concloent que debilitin la certesa justificadora de la condemna».

Per al Suprem, no tenen l'entitat necessària per posar en dubte la condemna la «indolència policial» que va esgrimir la defensa, ni l'«irrellevant diferència entre les edats de la víctima» ni el fet que un dels testimonis protegits es retractés de la seva declaració inicial.

A més, la sala considera que és irrellevant si era l'acusat qui va empunyar l'arma homicida, atès que al seu parer està clara «la seu concordant actuació» amb els que van perpetrar el crim, en el qual va intervenir almenys una persona més.

Baralla en una discoteca

El Suprem també manté el delicte d'associació il·lícita pel qual va ser condemnat Manuel Enrique Mero i subratlla que l'existència d'aquella banda «és proclamada» per la pròpia defensa, «que assumeix l'informe policial sobre això».

Segons la sentència de l'Audiència de Barcelona, el condemnat va acudir el 17 de juny del 2012 a la discoteca Capitoli de Cornellà, en companyia d'altres joves membres de la banda Bloods, alguns d'ells menors.

Cap a les 03.00 hores, els Bloods i un grup de Latin Kings que havia acudit a la mateixa discoteca van començar a dirigir-se «gestos provocadors associats a les seves bandes», i després es va iniciar una batussa multitudinària als voltants del local en la qual alguns dels participants es van llançar ampolles de vidre.

Armats amb armes blanques que estaven amagades entre uns matolls als voltants de la discoteca, el condemnat, amb dues persones més que no han pogut ser identificades, van perseguir un dels Latin Kings fins a atrapar-lo davant de la discoteca Mambo de la mateixa zona d'oci.

Amb el propòsit d'acabar amb la seva vida, afegeix la sentència, el condemnat i els seus acompanyants van clavar diverses punyalades a la víctima que li van causar la mort poc després.