El projecte «Crims d'Odi: Memòria de 25 anys d'oblit», que recull un mapa històric i documental dels casos que es van registrar a Espanya entre el 1990 i el 2015, denuncia que a Espanya hi ha 10.000 delictes d'odi a l'any.

Encara que el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va comptabilitzar 1.285 delictes d'odi l'any 2014, el coautor del projecte, David Bou, va puntualitzar que des de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) mantenen que només es denuncien un deu per cent dels casos, per això estimen que actualment hi ha 10.000 crims d'odi a Espanya.

El periodista David Bou va explicar a Efe que els objectius principals del projecte són «dignificar la memòria de les víctimes silenciades a Espanya en aquests últims 25 anys» i «evidenciar la falta de treball per part de l'Estat i de les institucions».

En el projecte «Crims d'Odi: Memòria de 25 anys d'oblit», liderat per David Bou i Miquel Ramos, va detectar un augment de delictes d'odi promoguts per la islamofòbia, atacs que s'han materialitzat tant en centres de culte com en agressions directes a persones individuals.

David Bou va destacar que la porofòbia (odi als pobres) és la segona categoria amb més delictes a Espanya, i ha assenyalat que és el grup social més vulnerable de tots: «en tractar-se de persones sense vincles socials o familiars, moltes vegades no hem pogut trobar ni els seus noms o cognoms».

El coautor del projecte va relatar que, en tractar-se d'una investigació oberta, no an poder accedir a la base de dades policials i judicials, de manera que s'han basat en l'hemeroteca. Durant el procés de la investigació, que actualment ha comptabilitzat 88 víctimes, els autors han detectat que «no hi ha un treball periodístic prou extens per obtenir la informació sobre la resolució de molts dels casos», i va puntualitzar que en 42 dels casos es desconeix si hi va haver sentència.