El conseller d'Afers Estrangers, Raül Romeva, ha incorporat al seu equip l'exeurodiputada del PSC Maria Badia, nomenada avui directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat. Després de la seva primera reunió ordinària, el govern presidit per Carles Puigdemont va comunicar una quarantena de nomenaments que s'integraran en les noves estructures de l'executiu que comparteixen CDC i ERC, que encara no han acabat de completar l'organigrama.

A Exteriors, a més de Badia, Romeva va incorporar Carme Garcia, que procedeix com ell del sector sobiranista d'ICV i que passa a ser la directora general de Relacions Institucionals. Manel Vila és el nou director general de Cooperació al Desenvolupament, Marta Macias és la directora de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, mentre que Jordi Foz es converteix en secretari de Transparència, Govern Obert i Contractació Pública i substitueix la comissionada per a la Transparència, Núria Bassols, esposa de l'empresari i exalcalde d'Anglès Josep Maria Bassols, implicat pel jutge en el cas Petrum.

A Presidència, Elsa Artadi és la nova directora general de Coordinació Interdepartamental, Jordi Vilajoana és el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana i Josep Rius passa a ser el responsable de l'Oficina del President.

El Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, encapçalat per Oriol Junqueras, compta amb dos fidels col·laboradors del president d'ERC: Pere Aragonès com a secretari d'Economia i Lluís Salvadó com a secretari d'Hisenda.

Miquel Àngel Escobar, que es va presentar com a candidat de Democràcia i Llibertat al Senat en les passades eleccions generals, és ara delegat del Govern a Barcelona, Laura Vilagrà és la delegada territorial a la Catalunya Central i "scar Peris ho és a Tarragona.

Dos nomenaments gironins

En altres departaments, David Elvira va ser nomenat director del Servei Català de la Salut, Antoni Llobet és el secretari de Polítiques Educatives, Marta Subirà passa a ser la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat i Patrícia Gomà es converteix en la secretària de Relacions amb l'Administració de Justícia.

Altres nomenaments són els de Francesc Iglesias, d'Arbúcies com a secretari d'Afers Socials i Famílies, Roser Galí com a directora general de Famílies, Enric Vinaixa com a director general de Relacions Laborals, Arcadi Navarro com a secretari d'Universitats, Maria Assumpta Farran com a directora de l'Institut Català d'Energia, Sergi Tudela com a director general de Pesca, i Joan Rabasseda, nascut a Santa Coloma, com a director dels serveis a Agricultura.

Pel que fa al repartiment de competències entre departaments, Presidència passa a assumir les telecomunicacions i crea una secretaria per a la Gobernança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, a la qual queden adscrits el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT).

Es crea també la secretaria de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació i la secretaria de Difusió i Atenció Ciutadana, que dirigirà Jordi Vilajoana, que va ser secretari general de la Presidència amb Artur Mas.

En el departament que lidera Junqueras, es crea l'Oficina del Vicepresident i s'estructura al voltant de cinc grans àrees competencials: la secretaria general, la secretària d'Economia, la secretaria d'Hisenda, la Intervenció General i les delegacions territorials de l'executiu. La conselleria d'Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència, amb Romeva al comandament, assumeix les competències sobre transparència que en la legislatura anterior van recaure sobre la vicepresidència.