El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, trucarà al nou president del govern espanyol quan sigui investit i li demanarà una reunió, segons va anunciar la consellera de la Presidència i portaveu, Neus Munté, que va remarcar «la gran diferència de tarannàs» existent entre executius tenint en compte que el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, no s'ha posat en contacte, en canvi, amb Puigdemont.

En roda de premsa després del Consell Executiu, Munté va constatar la «nefasta experiència» de Catalunya amb el govern presidit per Rajoy, i va dir que espera «un nou govern que pugui escoltar les demandes dels ciutadans i dels governs de les comunitats autònomes i que respecti la democràcia».

«No desitgem cap tipus de continuïtat ni en les persones, ni en les maneres, ni en les accions», va reblar. Munté va remarcar que el Govern ja ha començat a funcionar, té molta feina, i ha d'«obviar la situació d'interinitat» de l'executiu espanyol en funcions. Ara bé, ja va anunciar que un cop hi hagi president, Puigdemont el trucarà, el felicitarà i li demanarà una reunió, a diferència de l'actitud que ha mantingut Rajoy. Sobre si prefereix un tipus de govern o un altre, va remarcar la «nefasta experiència» de Catalunya amb el PP, no només pel que fa al procés, sinó també en «qüestions tan essencial per al dia a dia de la ciutadania com poden ser les infraestructures, les polítiques socials, sanitàries o la llengua». En aquest sentit, va reconèixer que la Generalitat «no desitja cap tipus de continuïtat ni en les persones, ni en les maneres, ni en les accions», sinó un nou Govern «que escolti».