El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, rebrà la cap de l'oposició i presidenta del grup parlamentari de C's, Inés Arrimadas, el proper dimecres, 27 de gener, i també es reunirà amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el 5 de febrer, segons va van explicar fonts de Presidència.

En la seva compareixença al Parlament per explicar l'estructura del Govern, Puigdemont ja va defensar el diàleg i la negociació amb tots els grups més enllà del pacte amb la CUP.

El president és conscient de les diferències amb Arrimadas, però espera poder arribar a acords en qüestions que no tenen a veure amb el procés, com la Llei del canvi climàtic o la Llei electoral.

Pel que fa a Colau, segons les mateixes fonts, Puigdemont pretén abordar temes com per exemple el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament.

Tot i ser trobades protocol·làries, el president vol que les reunions que mantindrà amb tots els líders polítics, realitzades a petició seva, tinguin cert contingut. En el cas d'Arrimadas, Puigdemont començarà a preparar el terreny per tal de poder arribar a acords futurs en qüestions que no estan relacionades amb el procés.

Reunió matinal

Fonts de C's van confirmar que la reunió serà al matí, i van mostrar la seva predisposició a abordar temes socials, econòmics o mediambientals, entre d'altres. Ara bé, també van avisar que sobre tot el que quedi fora de la llei no hi ha res a parlar.

El portaveu de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, va explicar ahir que Arrimadas aprofitarà per demanar-li que designi un interlocutor que negociï amb el govern espanyol un nou model de finançament.

Carrizosa va apuntar que C's vol fer una «oposició constructiva» i per això està predisposat a arribar a acords en qüestions socials. De fet, va subratllar que dimecres ja van mostrar aquesta voluntat pactant amb JxSí i la resta de grups la devolució de la paga extra del 2012 als treballadors públics entre aquest any i el primer trimestre del 2018. «Espero que puguem arribar a acords en temes semblants», va afegir.

De fet, el mateix president ja fa dies que argumenta que hi ha molts temes en l'àmbit social, per exemple, on és possible arribar a pactes amb forces que no comparteixen el full de ruta sobiranista. Durant el debat parlamentari de dimecres, per exemple, va estendre la mà a Catalunya Sí que es Pot per tal de negociar els pressupostos.