L'exprimer ministre italià Romano Prodi va advocar ahir perquè a Espanya es formi una gran coalició que garanteixi un govern fort i doni «estabilitat» a Espanya. L'expresident de la Comissió Europea va fer aquesta consideració en declaracions als mitjans abans d'inaugurar el setè cicle del Cornellà Creació Fòrum (CCF) ahir al migdia a l'Auditori de Cornellà de Llobregat.

El polític italià va recomanar als partits espanyols que no segueixin l'exemple italià, on la fragmentació parlamentària s'ha traduït en inestabilitat i eleccions recurrents, «perquè aquestes coses les paguen els països». «O feu una coalició immediatament o eleccions», va insistir després de la seva conferència el polític italià, que va avisar que, d'altra manera, perillarà la recuperació de l'economia que s'ha aconseguit els últims anys.

Prodi no va voler entrar en la qüestió catalana, ja que va considerar que es tracta d'un problema intern d'Espanya, si bé va destacar que «aquests problemes es resolen molt fàcilment en un entorn i context europeu fort que dóna seguretat».

Prodi va pronunciar la conferència «Una guerra per etapes: conseqüències i perspectives en la política i l'economia», en la qual va fer una crida a reequilibrar els lideratges a la Unió Europea (UE).

«Tenim una Europa alemanya per culpa dels nostres propis errors», va sostenir Prodi, que va considerar que aquesta realitat és un problema perquè no s'han d'aplicar les mateixes receptes econòmiques a tota l'eurozona.

En aquest sentit, va assegurar que «quan tenim una taxa de l'atur del 20%, és millor que l'austeritat la faci un altre», i va resoldre que «no es pot continuar amb una Europa a dues velocitats».

Cornellà Creació Fòrum

En aquesta edició del CCF hi participaran altres cares conegudes, com són el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, l'escriptor Paco Nadal i el periodista Marc Marginedas, entre d'altres. En aquesta ocasió, el fòrum se celebrarà en tres escenaris, de tal manera que intercalarà els seus actes a l'Auditori de Cornellà, el World Trade Center Almeda Park i el Museu de les Aigües.