La Bruixa d'Or, estafada per un fals guitarrista de El Canto del Loco

L'administració de loteria va donar 102.500 euros a un projecte inexistent per ajudar un nen malalt de leucèmia

24.01.2016 | 08:03

L'Audiència de Màlaga ha de jutjar properament un home i una dona acusats d'estafar 130.000 euros a diverses entitats sense ànim de lucre fingint que demanaven donacions per ajudar un nen malalt de leucèmia. Entre els afectats hi ha la fundació de l'administració de loteria La Bruixa d'Or de Sort, que hauria donat fins a 102.500 euros per a aquesta causa.
Segons va confirmar el propietari de l'administració, Xavier Gabriel, l'home es feia passar per guitarrista del grup El Canto del Loco. Els fets van passar fa set anys i els presumptes estafadors també haurien enredat el Màlaga Club de Futbol o la fundació presidida pel futbolista Samuel Eto'o.
Segons Gabriel, el judici s'havia de celebrar la setmana passada a l'Audiència de Màlaga però el principal acusat no es va presentar i ara se l'haurà de localitzar i senyalar una nova data per a la vista. La Fiscalia demana cinc anys de presó per a la parella, multes de 3.000 i 2.700 euros i que retornin els diners estafats.
El propietari de la Bruixa d'Or va explicar que l'acusat el va trucar com a membre de El Canto del Loco demanant-li ajuda econòmica perquè la vida d'un nen estava en perill, i fins i tot li va enviar documentació per certificar-ho. Davant la urgència del cas -assegura- es va refiar de l'home i va fer dues transferències, una de 70.000 euros i una altra de 32.500. Posteriorment va començar a detectar "coses que no quadraven" i finalment es va assabentar que l'havien detingut.
Gabriel va afirmar que "intentar ajudar a vegades és decebedor", ja que "mai hagués pensat que algú podria utilitzar l'excusa d'un nen malalt per portar a terme una estafa".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema