Barcelona estudia prohibir que circulin cotxes de més de 20 anys a partir de 2018

Les restriccions afectarien els municipis de la primera corona i serien més estrictes per als vehicles que passen a l'interior de les Rondes

26.01.2016 | 07:02
Una de les zones on s´aplicarà la mesura serà les Rondes.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està estudiant prohibir, a partir de 2018, que els vehicles amb motors dièsel amb més de 20 anys d'antiguitat circulin per la capital catalana i el seu entorn més pròxim, amb la finalitat de reduir la contaminació atmosfèrica. El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, va detallar ahir durant una roda de premsa que l'aplicació d'aquesta mesura seria «progressiva» i afectaria només un 4% dels vehicles que solen circular per les vies metropolitanes. «Volem col·laborar i volem plantejar una lluita contra la contaminació atmosfèrica que ve derivat principalment del vehicle privat», va explicar Poveda.
Així, segons va apuntar el vicepresident, les restriccions afectarien inicialment els motors dièsel més antics, començant pels anomenats Euro I (anteriors a 1996), i s'estendrien progressivament als motors més nous. Les limitacions afectarien els municipis de la primera corona (entre Castelldefels, Tiana i Castellbisbal), tot i que l'AMB estudia que les restriccions siguin més estrictes per als vehicles dièsel que circulen a l'interior de les Rondes de Barcelona. Poveda va justificar aquestes mesures de control sobre la mobilitat privada pels efectes dels motors dièsel sobre la salut, ja que les malalties respiratòries relacionades amb la mala qualitat de l'aire no paren d'incrementar. Així mateix, va apuntar que les restriccions podrien començar a afectar els vehicles dièsel Euro II a partir de 2019 i que les àrees al voltant d'escoles i hospitals encara podrien tenir una protecció més severa. En aquest sentit, el vicepresident de l'AMB va afegir que la proposta que s'està estudiant inclou la renovació del parc de taxis i autobusos més contaminants i la potenciació dels motors híbrids i elèctrics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema