Catalunya Sí que es pot (CSQEP) va afirmar que no existeix «cap tipus de risc de ruptura» al grup parlamentari, que gaudeix de «bona salut» i d'una «important cohesió interna», encara que va admetre la necessitat d'emprendre alguns «ajustos» en el seu funcionament ordinari a la cambra.

El portaveu de CSQEP al Parlament, Joan Coscubiela, es va pronunciar en aquests termes en roda de premsa en la cambra, després que diputats de Podem expresséssin el seu malestar a través d'una carta dirigida a la seva militància, en entendre que no es visualitza de forma equilibrada al Parlament a les formacions que configuren la candidatura de confluència.

Així, en la missiva, van reclamar que les compareixences a la cambra davant els mitjans siguin rotatòries o que les intervencions en el ple del Parlament siguin igual al 50% per a cada un dels partits, entre d'altres reivindicacions.

Després que hagués transcendit el contingut d'aquesta carta, Coscubiela va destacar la «bona salut» i la «important cohesió interna» del seu grup parlamentari, que no corre en cap cas «risc de ruptura», encara que va reconèixer que hauran de fer-se alguns «ajustos» en els pròxims dies amb vista al seu funcionament ordinari a la cambra catalana.

Legislatura «hibernant»

Coscubiela va esgrimir que fins ara no han pogut escometre's aquests «ajustos» a causa de que la legislatura ha estat «hibernant» des de les eleccions del 27S, sense que hagi arrencat amb «certa normalitat» fins fa pocs dies, amb el debat d'investidura i la presentació del Govern.

A més, va reconèixer que CSQEP és un grup «divers», «plural» i «jove», en què poden arribar a manifestar-se opinions diverses.

Això no obstant, va insistir en la forta cohesió interna del seu grup parlamentari i, en aquest sentit, va citar com a exemple que hagin decidit en bloc participar a la comissió d'estudi del procés constituent, que aborda un tema «fronterer» per a la qual cosa són les diferents sensibilitats en el si de la candidatura de les esquerres.

«De cap manera, com s'ha pogut interpretar, existeix cap tipus de risc de ruptura» ni de «convivència en el grup», va concloure.