Cinc diputades de la CUP i diverses portaveus de formacions de l'esquerra independentista van denunciar que havien rebut insults i «menyspreu masclista» durant els últims mesos per intentar desacreditar-les, no per la seva ideologia, sinó pel seu físic i la seva forma de vestir.

En un acte de marcat caràcter feminista que es va portar a terme ahir al migdia a la plaça del Rei de Barcelona, les diputades de la CUP i les representants d'algunes formacions de l'esquerra independentista com Endavant i Arran, van escenificar el seu rebuig al que consideren una ofensiva d'insults i desqualificacions llançades contra elles a les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació.

En un manifest llegit durant l'acte les diputades van apuntar que «no són opinions personals i individuals pronunciades en l'exercici de la llibertat d'expressió, sinó que es tracta d'expressions de tipus polític amb un destinatari col·lectiu».

Segons les militants de la CUP que van participar en aquest acte de denúncia, els insults i comentaris masclistes que han rebut tenien com a finalitat desacreditar-les i desautoritzar-les, en el marc d'«una ofensiva fastigosa, masclista i violenta», però va advertir que «quan ataquen a una ens estan atacant a totes» i això pot provocar un «efecte bumerang» contra els atacants.

Encara que les participants a l'acte van assegura representar el conjunt de «les dones de l'esquerra independentista», no hi eren presents totes les organitzacions i partits situats dins d'aquest espai polític, com per exemple Poble Lliure o ERC.