El Pi de les Tres Branques ha patit un nou atac. Aquest matí de divendres s'ha produït un nou acte vandàlic a l'emblemàtic símbol nacional situat a Castellar del Riu, al qual se li ha intentat serrar una de les branques.

A hores d'ara els responsables municipals estudien els fets al pla de Campllong tot i que tot sembla apuntar que l'incident s'ha produït aquest matí. Segons han explicat a aquest diari fonts properes, s'ha intentat tallar la branca petita del Pi Vell.

El maig del 2014, el Pi de les Tres Branques ja va ser atacat. De matinada, uns desconeguts van tallar una branca del vell Pi i aquesta va quedar al mig de la carretera d'accés al pla de Campllong. La branca va tornar a ser enganxada al tronc el juliol de l'any passat.

L'indret on es troba aquest arbre monumental que mossèn Jacint Verdaguer va definir com a símbol dels Països Catalans i a on cada tercer diumenge de juliol s'hi celebra un aplec nacionalista, és un espai molt concorregut per veïns i curiosos.

De 25 metres d'alçada, el Pi de les Tres Branques simbolitza la unió dels tres territoris que formen els Països Catalans: Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.