Les 27 comissions de l'XI legislatura del Parlament català van quedar ahir constituïdes per la qual cosa a partir d'avui podran començar a complir les seves funcions corresponents, que varien en funció de si són legislatives, d'estudi, de seguiment o les creades per llei.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va presidir les sessions constitutives de cadascuna de les 27 comissions, tal com preveu el reglament de la cambra, i va donar pas a les respectives meses, integrades per un president, un vicepresident i un secretari.

Forcadell va repetir aquest acte protocol·lari i institucional una i una altra vegada fins a completar la creació de les 27 comissions. El temps destinat a aquesta finalitat no va superar els quinze minuts per a cadascuna. Precisament, aquesta comissió va quedar constituïda amb el suport de JxSí, Catalunya Sí Que Es Pot i la CUP, encara que amb l'absència del PSC i C's i el rebuig del PPC que la considera «un engany» i un «contrasentit» tot i que hi participarà. Per altra banda, Ciutadans, un dels partits més crítics amb la gestió informativa de Tv3, es farà càrrec de la comissió de control de la Corporació de Mitjans.