Els Mossos d'Esquadra han localitzat 100 mòbils robats amagats en una roda de recanvi d'una furgoneta per vendre'ls al Marroc i han detingut el conductor del vehicle com a presumpte autor de diversos delictes de receptació, ha informat aquest dissabte la policia catalana.

L'arrest es va produir dimarts en un control preventiu entre els carrers Plom i Ferro de Barcelona, en què van veure com una furgoneta carregava material electrònic d'un magatzem i se n'anava, i davant de la sospita que fos material robat la van seguir fins a detenir el vehicle al carrer Ulldecona.

Després d'identificar el conductor, aquest va dir que anava al Marroc, i els Mossos en veure que carregava material electrònic el van traslladar a comissaria per verificar la seva procedència.

A la furgoneta hi van trobar 12 mòbils, dos ordinadors, un televisor nou, una rentadora i uns rentavaixelles, i els Mossos van constatar que els dos ordinadors havien estat denunciats per robatori en un domicili de Barcelona i un bar de l'Hospitalet, i un dels mòbils constava com a robat a la capital catalana, per la qual cosa el conductor va quedar detingut.

En un segon registre de la furgoneta, els agents van trobar deu paquets embolicats amb plàstic en una roda de recanvi; en cada paquet hi havia deu telèfons, la majoria d'alta gamma.

Els agents han pogut comprovar la procedència il·lícita de 25 dels objectes recuperats, però continuen amb l'anàlisi, i han calculat el valor dels objectes en més de 40.000 euros.

La majoria del material robat procedeix de furts en les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Oriental i Vallès Occidental, durant l'última quinzena.

Els investigadors han constatat que el detingut, de nacionalitat marroquina i que va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutge, havia fet 18 viatges al Marroc des de juliol, i tot apunta que recollia el material, poc després de ser robat, l'emmagatzemava i, quan en tenia prou, anava al Marroc a revendre'l.