Els Mossos d'Esquadra han dut a terme aquest dilluns a la matinada una operació contra el tràfic de drogues a diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, tot i que també s'ha estès a alguns municipis d'altres punts de Catalunya com ara el municipi anoienc de Piera, segons ha informat la policia catalana. Durant l'acció s'han detingut 29 persones.

El gruix de l'operatiu, però, s'ha centrat als barris de la Mina de Sant Adrià de Besòs i del Besòs de Barcelona i és la segona fase del que ja va permetre la desarticulació de deu grups criminals que venien droga al detall. L'operació, que està sota secret de sumari, ha començat cap a les dues de la matinada i s'han fet 27 entrades, que ja han finalitzat.

Es tracta de la segona fase de l'operació que els Mossos van portar a terme el passat 23 de novembre i que va suposar la desarticulació de deu grups criminals dedicats a la venda al detall de droga sobretot als barris del Besòs i la Mina. Llavors es van detenir 85 persones i deu persones més van ser processades en el decurs de la investigació. Segons va informar la policia catalana, es van desarticular deu grups criminals formats per diversos clans familiars dedicats a la venda al detall de substàncies estupefaents, principalment als barris de la Mina de Sant Adrià del Besòs i del Besòs de Barcelona.

El dispositiu policial d'aquest dilluns està liderat per la divisió d'investigació criminal dels Mossos d'Esquadra.