"La Laura era un ésser excepcional", resposta al Sr. David de la Llave Llorenç

«Com a Govern, revisarem, si cal, tots els protocols que s'apliquen quan es produeix un accident, intentant aprendre sempre de cada cas i rectificar quan calgui»

06.02.2016 | 11:05

Benvolgut David, he llegit la teva sentida carta oberta que ens dirigies al vicepresident del Govern i al conseller d´Interior en ocasió de la tràgica mort a la carretera de la teva companya Laura. Comparteixo la teva angoixa i la teva ràbia. Una angoixa i una ràbia que, malauradament, massa vegades patim com a conseqüència d´accidents de trànsit provocats per la irresponsabilitat i la conducta delictiva d´alguns conductors. Com a conseller d´Interior no m´hi vull resignar i com a societat no ens hi hem de resignar. No podem admetre passivament els tràgics balanços en l´àmbit de la seguretat viària. Hem d´actuar sempre i, com a Govern de Catalunya, revisarem, si cal, tots els protocols que s´apliquen quan es produeix un accident, intentant aprendre sempre de cada cas i rectificar quan calgui. Abans d´assumir les meves responsabilitats a la Conselleria d´Interior, vaig dedicar-me molts anys a l´activitat parlamentària a les Corts Generals, assumint el repte d´intentar frenar la xacra dels accidents de trànsit.

Es va impulsar una reforma del Codi Penal amb sancions molt més dures i penes de presó per a aquelles persones que podem qualificar de delinqüents amb conductes de violència viària. Certament, no té cap justificació el comportament del conductor que va provocar la mort de la Laura, amb només 25 anys, emportant-se per davant tot el seu projecte vital, els seus somnis i les vostres il·lusions compartides. Segurament, els protocols policials que s´apliquen d´acord amb les pròpies autoritats judicials poden ser estudiats, revisats i millorats. No tinguis cap dubte David que ho farem i m´agradaria com a conseller d´Interior compartir-ho amb persones com tu que directament esteu patint les conseqüències d´un accident de trànsit. Tant el comissari de Mobilitat dels Mossos d´esquadra, Miquel Esquius, com jo mateix ens comprometem a poder compartir i estudiar plegats, si ho consideres oportú, les circumstàncies concretes d´aquest tràgic accident i l´aplicació dels protocols que estaven preestablerts. El condol que avui tots compartim per la mort de la Laura ens ha d´esperonar també per intentar que conductes com aquestes de violència viària siguin eradicades de la nostra societat.

Una abraçada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


El TSJC acorda investigar Forcadell per desobediència al Constitucional

El TSJC acorda investigar Forcadell per desobediència al Constitucional

Un funcionari ha lliurat la notificació aquest dimarts a la presidenta del Parlament, que té tres...

L´edil de Vic citat per ´sedició´ decideix no acudir a l´Audiència

L´edil de Vic citat per ´sedició´ decideix no acudir a l´Audiència

Joan Coma (CUP) demana als Mossos d'Esquadra que si el jutge ordena que el detinguin no ho acatin ...

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE de la Zona Franca

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE de la Zona Franca

Els 37 interns abandonen una vaga de fam iniciada diumenge per demanar la seva llibertat i...


«I´m a catalan». Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

«I´m a catalan». Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

El 24 d'octubre de 1971, les Nacions Unides van lliurar la Medalla de la Pau al músic català

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

La decisió marcarà l'estat de les relacions entre el PSOE i el PSC

Enllaços recomanats: Premis cinema