La jutge del cas Mercuri va citar a declarar com a investigat l'exprimer secretari del PSC Pere Navarro per un presumpte tràfic d'influències en la concessió d'un canal de TDT a un empresari de Sabadell, trama per la qual també va ser imputat Jaume Collboni, líder dels socialistes de Barcelona. Segons van informar fonts judicials, la jutge va citar a declarar Pere Navarro per al pròxim 24 de febrer en una peça separada del cas Mercuri, de presumpta corrupció amb epicentre a l'Ajuntament de Sabadell, el principal imputat de la qual és l'exalcalde del municipi, Manuel Bustos.

La causa, que avança La Vanguardia, es basa en unes converses telefòniques intervingudes entre Bustos i l'empresari audiovisual Nicola Pedrazzoli, que apunten que l'exalcalde hauria intentat mediar amb càrrecs del seu partit per concedir-li un canal de TDT. Collboni ja va ser citat a declarar com a investigat al desembre passat en relació amb dues trucades que va rebre de Bustos per demanar-li que mediés en el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) a favor d'aquesta llicència de televisió, una gestió que el propi exalcalde va assegurar que havia resultat infructuosa.

En un comunicat, Pere Navarro va manifestar la seva "total disposició" a col·laborar amb la justícia per aclarir el succeït, "esperant que el procés es produeixi amb la màxima celeritat possible".

"Manifesto la meva absoluta convicció que, tant en la meva vida privada com en l'exercici de tots els càrrecs públics que he ostentat, inclòs el de primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, he actuat en tot moment dins la legalitat", va afegir Navarro, que assegura que no va tenir coneixement de la seva citació fins a abans d'ahir. A més de Navarro, la jutge va citar a declarar com a testimonis per al pròxim 24 de febrer diversos responsables del Grup Godó en relació amb les gestions de Pedrazzoli, que pretenia obrir el nou canal de TDT llogant el senyal de què disposa l'editora de La Vanguardia, en una operació que no va tirar endavant.