El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, van rebre al Palau de la Generalitat ahir el president i màxim directiu de Hard Rock, Hamish Dodds, i el vicepresident de la multinacional, Nelson Parker, que van traslladar al Govern l'interès de Hard Rock per instal·lar a BCN World un Centre Turístic Integrat que suposaria una inversió d'uns 2.500 milions d'euros, sense cap cost per a l'administració catalana.

Puigdemont i Junqueras van explicar als directius de Hard Rock en quin estat es troba el projecte i també van comunicar la seva voluntat d'aconseguir un projecte que generi el màxim consens institucional, polític i territorial, tot i que de moment no han explicat a la multinacional el plantejament de fer una consulta al territori.

La reunió va durar una hora i es va desenvolupar en un clima cordial, segons un comunicat de Presidència. Va ser prèvia a la trobada que va mantenir Puigdemont amb els representants de la CUP. En roda de premsa posterior, la portaveu del Govern va explicar que el Govern intentarà ampliar el consens polític i social, i es planteja fer una consulta al territori, tot i que aquesta possibilitat no s'ha traslladat encara als dirigents de Hard Rock perquè encara no està concretada ni «madurada».

Posteriorment, el president de Junts pel Sí (JxSí), Jordi Turull (CDC), va admetre ahir que existeixen «sensibilitats diferents» dins del seu grup parlamentari pel macrocomplex BCN World però va manifestar la seva convicció que s'arribarà a un acord per impulsar la iniciativa. En la mateixa línia es va situar Oriol Junqueras, que va demanar repensar-se tot el projecte i que si calia fer una consulta que fos a tot Catalunya.