Jordi Pujol Ferrusola ha insistit aquest dijous durant la seva declaració voluntària a l'Audiència Nacional que els diners que repartia entre els seus germans i la seva mare eren només fruit de la gestió de l'herència que l'avi Florenci va deixar a la família, contràriament al criteri del jutge José de la Mata i la Fiscalia, que sospiten que aquests diners procedien del cobrament de comissions il·legals. Segons fonts judicials, durant les primeres dues hores i trenta minuts ha contestat les preguntes del jutge De la Mata i ha reiterat la versió que ja va donar el setembre del 2014 -davant el jutge Ruz-, quan va negar haver cobrat comissions il·legals, va criticar l'informe de la UDEF i va recordar que les operacions que s'investiguen són posteriors al mandat del seu pare. No ha aportat documents nous mentre han durat les preguntes del jutge i de la Fiscalia, i es preveu que enllesteixi en breu la seva compareixença. El primogènit dels Pujol manté d'aquesta manera la línia argumental de la declaració que va fer l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i Soley aquest dimecres quan va declarar com a imputat, va assegurar que els comptes d'Andorra eren fruit de l'herència i es va desvincular dels negocis dels fills.

Pujol declara petició pròpia davant del jutge José de la Mata, que l'investiga per delictes de blanqueig i delicte fiscal. La Fiscalia i el magistrat volen conèixer la procedència dels 31,8 milions d'euros que Jordi Pujol Ferrusola havia gestionat en diversos comptes a Andorra i la legalitat dels cobraments d'11,5 milions d'euros que hauria ingressat de constructores a través de diverses societats per serveis no especificats.

Pujol Ferrusola ha mantingut la línia argumental del seu pare, que aquest dimecres va negar cap tipus de connexió amb els negocis dels seus fills i va reiterar que l'origen dels diners que els Pujol tenien a Andorra és fruit de l'herència que els va deixar l'avi Florenci.

Per contra, a la seva última interlocutòria el jutge sosté que el repartiment dels diners per part de Jordi Pujol Ferrusola entre els seus germans demostra que han "orquestrat durant anys una estratègia compartida i coordinada per fer diversos negocis econòmics, generar rèdits, ocultar-los i distribuir-los entre tots d'acord a criteris establerts".

Sospita que Jordi Pujol Ferrusola havia articulat un entramat de societats instrumentals que tenien com a objectiu canalitzar el cobrament de comissions il·legals, ocultar-les al fisc i distribuir els diners entre la família.

En aquella interlocutòria el jutge afirmava que Pujol Ferrusola feia ús de "contractes simulats" i "factures falses" per rebre diners d'empreses que alhora rebien encàrrecs de l'administració pública a Catalunya.

Pujol ha començat a declarar després que el jutge hagi escoltat la declaració del directiu de FCC José Ramón Ruiz Carrero, que es va desmaiar el passat dijous davant el jutge quan compareixia com a testimoni juntament amb altres tres empresaris que van defensar la legalitat dels pagaments que havien fet a Jordi Pujol Ferrusola i van explicar les operacions que havien fet a Eivissa i l'Hospitalet de Llobregat.

Ha estat la segona vegada que Pujol Ferrusola declara a l'Audiència Nacional, tot i que està imputat des del febrer del 2014 juntament amb la seva dona Mercè Gironés, per una denúncia inicial de la seva exparella, Maria Victòria Álvarez, que va explicar que feia viatges a Andorra amb maletes carregades de bitllets de 500 euros.