La líder de Ciutadans (C's) a Catalunya i cap de l'oposició, Inés Arrimadas, va criticar ahir que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, posi "la proclamació de la independència" com la notícia que espera escoltar aviat a la ràdio. "El senyor Puigdemont té una obsessió i creu que el pitjor problema dels catalans és ser espanyols. I això jo no ho comparteixo", va criticar Arrimadas, que ahir va assistir a una caminada popular contra l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), al Moll de la Fusta de Barcelona.

"Les seves obsessions haurien de ser les mateixes de la gent del carrer com són acabar amb l'atur, lluitar contra la corrupció i solucionar les mancances en serveis bàsics. Hauria d'escoltar més la ciutadania de Catalunya i les seves necessitats reals", va enumerar Arrimadas.

"Ells mateixos s'han posat un termini -que són 18 mesos- i, per tant, quan passi aquest temps sabrem si tenien raó o no", va ironitzar la líder de Ciutadans a Catalunya.

"Potser Puigdemont haurà de mirar als ulls de la gent, demanar perdó i reconèixer que s'ha equivocat. Que això no era tan fàcil, que no tenim la independència i que no som tan feliços", va reflexionar en veu alta Arrimadas, que va tornar a insistir al president de la Generalitat que "escolti la veu del carrer i les prioritats reals dels ciutadans".

Paral·lelament, i entomant les paraules de crítica del president de la Generalitat al Govern espanyol per la manca d'inversions a Catalunya en la inauguració aquest divendres de la línia 9 del metro, la líder de C's aposta per "deixar de banda enfrontaments que només perjudiquen els ciutadans".

"Els catalans es mereixen i necessiten col·laboració i coordinació entre els dos governs. No volem que aquesta picabaralla constant faci retardar inversions o repercuteixi en la qualitat del servei a Rodalies, per exemple", va comentar Arrimadas, que ha volgut carregar especialment contra l'executiu català.

"La línia 9 del metro ha estat de les pitjors inversions i un dels ?nyaps jurídics i polítics de la història de Catalunya. I això ho reconeixen els propis membres del Govern", va disparar la líder de C's.

"És un clar exemple de mala gestió, ja que ha passat d'un pressupost de 2.000 milions a més de 16.000. Això sí que és un dèficit fiscal", va puntualitzar amb sorna Arrimadas.