El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va posar de relleu la bona qualitat de la ràdio que es fa a Catalunya i va assegurar que aquest mitjà de comunicació és una "estructura clau en la vertebració d'un país amb llengua pròpia, com la llengua catalana". En una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, Puigdemont va assegurar que la notícia que no ha sentit mai per la ràdio però que espera sentir aviat és "la proclamació de la independència de Catalunya".

El president de la Generalitat també va reivindicar la pluralitat de la ràdio i va afirmar que a través d'aquest mitjà "no es fa política en sentit partidista". En el decurs d'una conversa sobre la ràdio amb el presentador del programa El Suplement, Ricard Ustrell, el cap de l'Executiu català va reivindicar el "model d'èxit", tant de la ràdio pública com privada de Catalunya, i va manifestar que"és un model de negoci molt bo per a un país tan petit i amb tants pocs parlants".

En aquesta línia, Puigdemont va recordar que Catalunya té uns 7,5 milions d'habitants i el català, uns 10 milions de parlants, fet pel qual considera molt important que la ràdio en aquesta llengua "generi lideratges tan consolidats, tan sostinguts en el temps i que, a més, van creixent".

Puigdemont també va defensar la pluralitat de la ràdio que es fa a Catalunya i va assegurar que "ens en podem sentir orgullosos". "Malgrat que algú hagi intentat putinejar la reputació dels mitjans públics, tots sabem quina és la realitat i ens en podem sentir orgullosos", va destacar.

De fet, el president de la Generalitat considera que "els nivells de percepció de la pluralitat dels mitjans públics de Catalunya ens equiparen molt més a Europa que al model existent a l'estat espanyol".

Capacitat d'innovar

Preguntat sobre com ha de ser la ràdio pública en una Catalunya independent, el president va respondre que "ha de continuar sent una ràdio de professionals, feta per a tota l'audiència". En aquest sentit, va dir que "quan algú la miri des de fora pugui dir: és una bona ràdio, que tingui el benefici de l'audiència i dels anunciants i sigui capaç d'innovar". També va afegir que en un país independent la ràdio "tindrà molts més recursos" dels que té ara.