El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, va plantejar ahir reprendre la Mesa per un Estat propi que reuneix partits i entitats cíviques catalanes amb l'objectiu d'incloure a Catalunya Sí que es pot (CSQP) i Barcelona en Comú amb l'objectiu d'ampliar la base social del procés sobiranista.

Castellà ho va explicar en una roda de premsa oferta en el marc del primer Consell Nacional de Demòcrates de Catalunya, que es va celebrar a Sant Cugat del Vallès i on es va votar que Joan Rigol sigui el president de la mesa del consell, que comptarà amb 4 vicepresidentes i 4 secretaris: Eli Castellà (Regió de Terres de l'Ebre), Roser Urra (Regió de Girona), Núria Buira (Regió de Tarragona), Ariadna Salla (Regió de Lleida), Jordi Mas (Regió del Penedès), Sergi Sancho (Regió de Barcelona), Albert Monton (Regió de Catalunya Central) i Guillem Serra (Regió Metropolitana de Barcelona).

"En aquest procés constituent podem fer que altres moviments que no volen un estat independent sí puguin estar d'acord a participar en el procés que acabarà amb l'aprovació d'una Constitució, que serà un segon referèndum", va afirmar Castellà.

En aquest sentit, va explicar que la prioritat no és fer aquest procés en 18 mesos, sinó fer-ho "bé", i va defensar recolzar només a un candidat a la presidència del Govern espanyol si aquest assegura un referèndum vinculant i amb calendari per a Catalunya.

El portaveu d'aquest partit, sorgit a partir d'una escissió d'Unió, també ha instat la CUP a "garantir" l'estabilitat parlamentària aprovant els nous pressupostos de la Generalitat per a aquest any.

El Consell Nacional també va aprovar la creació de la fundació del partit, que disposarà de 2.000 voluntaris i que no s'usarà per finançar el partit.