La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha sol·licitat una reunió amb el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, per conèixer de primera mà les seves "intencions" i els "objectius" de la seva conselleria, suspesa la setmana passada pel Tribunal Constitucional.

Així ho ha avançat en roda de premsa el secretari de Comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo, que ha explicat que aquest mateix matí el seu partit s'ha posat en contacte amb l'equip de Romeva per sol·licitar "formalment" aquesta reunió entre la líder de l'oposició al Parlament i el conseller d'Exteriors, que Ciutadans vol que es produeixi "com més aviat millor".

L'objectiu d'aquesta reunió, ha dit De Páramo, és conèixer de primera mà les "intencions", els "objectius" i les "prioritats" de la conselleria d'Exteriors que, segons la seva opinió, s'han de centrar a promoure les empreses, les inversions, les exportacions, la cultura catalana o a incentivar un turisme de qualitat, entre d'altres matèries.

De Páramo ha recordat així que la competència d'"acció exterior", recollida a l'Estatut, és "molt important" per al conjunt dels catalans, però ha advertit Romeva que la seva conselleria no ha de "difondre la ideologia" independentista a l'estranger, que no compta, a més, "amb un suport social majoritari" dels ciutadans.

En aquest sentit, el secretari de Comunicació de Ciutadans ha aclarit que el seu partit "no vol renunciar" "ni acabar" amb la competència d'acció exterior contemplada a l'Estatut.

També Ciutadans ha presentat una proposta de resolució al Parlament per conèixer, des de la "transparència", l'agenda del conseller d'Exteriors.