L'Ajuntament d'Agramunt va decidir que construirà una nova llar d'infants municipals. Ho va fer després de mantenir reunions amb totes les administracions amb competències en temes d'inundabilitat i protecció civil, com al Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, l'Agència Catalana de l'Aigua i la Generalitat. L'edifici es va construir l'any 1997, es troba en zona inundable i en l'episodi de desbordament de Sió del passat 3 de novembre es va veure afectat per l'entrada d'aigua.

Segons l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, la prioritat és «garantir la seguretat dels infants» per la qual cosa es destinarà la instal·lació al altres usos públics menys vulnerables. El finançament del nou centre, que es preveu que sigui modular, es farà amb una nova partida del pressupost municipal. Pel que fa a la ubicació de nou centre educatiu, en aquests moments s'estan valorant diferents opcions i durant les properes setmanes s'anunciarà la ubicació definitiva.

L'Ajuntament té previst tenir el nou centre enllestit a principis del curs vinent. Per aquest motiu s'apostarà per un tipus d'arquitectura bioclimàtica en el nou equipament, que es construirà de forma modular.