Puc afirmar en consciència que l'actual Conselleria de Salut continua optant per les aixecades de camisa, com ho va fer Ruiz. Els actuals "amos" d'aquesta finca en runes, Comín i Elvira, no són millors del que foren, en l'anterior legislatura, Ruiz, Mas-Colell i Artur Mas.

Per què haurien de ser-ho? Toni Comín i David Elvira foren instal·lats per Oriol Junqueras, el mateix que va fer possible les destructores retallades votant-hi a favor una i altra vegada. Podia recusar Boi Ruiz i no ho va fer. Per què hauria, doncs, de canviar de rumb?

Comín i el conseller de fet, David Elvira, tampoc tenen cor, ni pietat. Saben que "retallades maten", com deien tantes pancartes de personal sanitari i se'n foten.

Tinc una darrera prova, ben senyera. Es tracta d'una gravació a Internet del programa Oracle, emès per Catalunya Ràdio dijous a partir de les tres i minuts de la tarda. Mai no havia escoltat un programa sencer d'aquella cadena de propaganda i de destrucció moral. L'invitat estrella fou David Elvira i altres persones que compassivament no cito.

Malgrat que la situació de la sanitat pública catalana és per posar-se a plorar a llàgrima viva, Elvira se situà en aquella ràdio en la penosa categoria, ben gran en la política casolana, que anomeno dels "pets bufats". El noi va sobrat i a més les fot pels descosits. Atès que estic a la trinxera del davant, celebraria que no canviés: serà un plaer exposar la seva grotesca supèrbia i sobretot la seva manca de pietat i d'humanitat. En això darrer Ruiz va posar el llistó molt alt, però Elvira hi pot arribar, si no hi ha arribat ja.

Va admetre que hi ha 150.000 persones en les llistes d'espera quirúrgiques, és a dir per ser operat. Ve a ser com tota la població de la ciutat de Girona més dues vegades la de Salt. Val la pena que tot gironí s'ho fiqui al cap i ho tingui sempre present. Això va així. O, millor dit, va pitjor, perquè oblida les diverses i variades llistes d'espera quirúrgiques i també l'espera per ser visitat per molts especialistes. Però que ningú pateixi que ell i Comín faran de tot perquè, textualment, "no creixi l'espera quirúrgica".

Ara bé, que ningú es faci il·lusions, atès que -digué Elvira- l'únic camí per resoldre-ho és "la independència". Ai caram, pràcticament arreu d'Espanya l'atenció sanitària és millor que a Catalunya i enlloc no reclamen la impossible i indesitjable secessió.

Elvira va dir bajanades del mateix calibre. Per exemple, un minut després d'haver efectuat el cant independentista de ritual, va dir que "el conseller Comín és socialdemòcrata". Quan va caure del cavall socialdemòcrata o de l'independentista per canviar de camisa i de lògica? Va ser camí de Damasc, com sant Pau? He llegit Kautsky, Bernstein i Lassalle, mentre que del nacionalisme, el cultural i el jacobí n'he llegit i escrit força més. Què haig de rellegir per entendre les patinades neuronals d'Elvira i de Comín?

Tanmateix, he deixat el més gruixut per al final. Es tracta de recomanar cercar a Internet el que Elvira digué dijous en el pèssim programa Oracle. En aquest hi dominà, de l'alfa a l'omega, la conyeta, la brometa, el fotre-se'n de tot sense cap sentit ni gràcia, com tant hi van excel·lir publicacions feixistes italianes i alemanyes dels anys trenta.

Com a cullerada final, cal destacar que David Elvira va efectuar patinades immenses. Referint-se a la sanitat, va dir "el nostre model històric és el republicà, per dir-ho d'alguna manera". No ho entén ni ell.

També va destacar que la Conselleria de Salut obraria amb "transparència", que "salut no és un sector on puguem fer política partidista" (ai caram, però si Junqueras ja ha donat a Comín una llista de vint metges d'ERC per col·locar a la conselleria). Elvira afegí que faran "un estudi per definir la distribució de recursos", oblidant que el 2010 ja s'efectuà un pla pilot de salut primària i comunitària que CiU va deixar d'aplicar.

En síntesi, només faran volar coloms. L'ensarronada sanitària no solament continua, sinó que progressa. Caldrà estar-hi ben amatent, atès que no és gens agradable ser pres per ximple per un noi que va sobrat d'orgull.