Els deu diputats de la CUP han fet pública una carta que han enviat a Catalunya Sí que Es Pot per denunciar la seva "estratègia clara" contra la seva organització i el "linxament" a les xarxes i al Parlament. "Tot això pot donar quatre vots però no servirà perquè la nostra gent visqui millor ni servirà tampoc perquè les persones que lluiten se sentin més recolzades ni empoderades", argumenta la carta. Els cupaires creuen que els esdeveniments parlamentaris i mediàtics dels últims dies demostren una estratègia per part d´alguns membres i portaveus d´ICV d´atac a la CUP amb l´objectiu "d´evidenciar contradiccions" dins l´organització política. A més, lamenten la fórmula que Catalunya Sí que Es Pot ha escollit per relacionar-se amb la CUP i aposten per treballar "colze a colze".

En la carta que els diputats de la CUP han fet arribar aquest dilluns als membres de Catalunya Sí que Es Pot, els cupaires es mostren "preocupats" per algunes conductes polítiques de membres del grup que presideix Lluís Rabell i que té Joan Coscubiela de portaveu. Els cupaires defensen que des de l´endemà del 27-S han entès com una prioritat política que Catalunya Sí que Es Pot sigui partícip del procés polític de Catalunya. "Per nosaltres es fa encara més difícil el procés de construcció de la República Catalana sense part de l´esquerra d´aquest país que representeu. Per això en tot moment hem intentat construir de la millor manera que hem sabut i de forma sempre honesta i de cara, una complicitat política amb vosaltres", assegura la carta.

I com a exemples d´aquesta actitud cita la referència al "procés constituent no subordinat" de la declaració del 9-N, els annexos socials i la votació separada de tots els punts.

Malgrat això, els diputats de la CUP lamenten "l´absència total de comunicació formal" entre els grups parlamentaris durant els mesos posteriors a les eleccions. Una situació que no va canviar, segons la CUP, en les setmanes que van portar a la investidura de Carles Puigdemont. Un període que qualifiquen d´extraordinària dificultat per les files cupaires i assenyalen que apartar Mas de la presidència era un objectiu compartit pels dos grups parlamentaris.

Segons la CUP, les eleccions espanyoles del 20-D van fer que Catalunya Sí que Es Pot no s´impliqués en les negociacions amb Junts pel Sí i els cupaires. "Hi discrepem però respectem la vostra decisió en tot aquell període", afegeixen. Ara, però, la CUP defensa que Catalunya Sí que Es Pot ha no està lligada a estratègia electorals i, malgrat això, lamenta que no s´hagi obert una nova etapa entre els dos grups.

"Nosaltres no us hem vist mai com a enemics polítics ni com a objectius a batre, ni tan sols com a rivals", assegura la carta que posa en valor les "fites polítiques compartides" com la defensa dels serveis públics, el model de gestió públics, la defensa dels interessos de la classe treballadora, l´ecologisme i el feminisme, entre d´altres.

A més, la CUP reivindica la seva actitud envers Catalunya Sí que Es Pot assegurant que no han fet públiques moltes de les seves opinions sobre l´utilització electoral de lluites i lemes que "són de tothom". I afegeixen que no ho han fet perquè els consideren "companys".

En el moment que la carta fa referència al "linxament" que estan sotmesos posen d´exemple la "desafortunada actuació" de la diputada Hortènsia Grau, que en el ple de la setmana passada va acusar la CUP de rebaixar la seva moció sobre ATLL. Una actitud que, segons la CUP, no va ajudar a la lluita pel dret a l´aigua ni als moviments socials que lluiten en aquesta "trinxera", sinó que "va posar en evidència les misèries de la vella esquerra del país i va reconfortar als grans poderosos".

La CUP conclou la carta proposant que els dos grups treballin durant el "mentrestant" de la construcció de la República catalana. "Us proposem treballar colze a colze en la construcció d´alternatives en la resposta que ens cal donar al procés que viu el país, i sobretot de dics de contenció al capitalisme salvatge que castiga el nostre país i la seva gent", finalitza la missiva firmada pels deu diputats de la CUP.