El Parlament cita els jutges Barrientos i Castro en la comissió de la corrupció

Els grups demanen que el president del TSJC i el magistrat del cas Nóos compareguin el 12 de juliol

02.03.2016 | 07:24

El Parlament va aprovar ahir més de 60 compareixences a la comissió d'estudi contra la corrupció per a la regeneració democràtica, entre elles la del jutge del cas Nóos José Castro, la del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, i les dels tresorers de tots els partits.
La comissió d'estudi de les mesures de lluita contra la corrupció per a la regeneració democràtica es va reunir reunir a la cambra catalana per aprovar el llistat de compareixences, així com les primeres sessions de treball dels mesos d'abril, maig, juny i juliol. D'acord amb l'acordat ahir, la comissió estructurarà els seus primers treballs en quatre sessions, la primera de les quals arrencarà el 5 d'abril amb un enfocament «global» de la corrupció, el frau fiscal i la regeneració democràtica, i en la qual compareixeran tres experts tècnics.
Posteriorment, el primer dimarts de cada mes es realitzaran la resta de les quatre sessions, en les quals s'abordaran respectivament la transparència, l'evasió fiscal i la investigació judicial de la corrupció.
És en aquesta última sessió de la investigació judicial de la corrupció, prevista per al primer dimarts del mes de juliol, en la qual s'ha citat a comparèixer el jutge Castro, a petició del grup de la CUP i Jesús María Barrientos, sol·licitada pel PSC i el PPC.

Seixanta compareixences
A més d'aquestes dues persones, la comissió va aprovar unes seixanta compareixences, si bé no estan encara calendaritzades més enllà del mes de juliol, de manera que la seva citació dependrà de com evolucionin els treballs ja que podrien variar les propostes.
Així, diversos grups van sol·licitar la compareixença del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel Alfonso Laso, i la del Síndic Major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat. La compareixença dels tresorers de tots els partits polítics, del delegat de l'Agència Tributària a Catalunya, Gonzálo García de Castro, del Fiscal Anticorrupció, Fernando Bermejo, de l'exdirector de la Comissió Nacional del Mercat de Valors Manuel Conthe i de l'advocada de l'Estat Elisa de la Nuez, són d'altres de les sol·licituds presentades pels grups.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema