La CUP debat culpar el PSC d'una campanya per tapar el cas Inipro, segons documentació interna de la formació anticapitalista a la qual va tenir accés Efe. Un militant suspès de la CUP de Tarragona, Toni Teixidó, va denunciar al jutjat haver rebut coaccions per part d'un altre militant, José Estrada, per qüestionar com s'havien confeccionat les llistes electorals.

Segons el denunciant, malgrat no haver obtingut la majoria de vots, el número u el va ocupar l'actual regidora Laia Estrada (filla del denunciat) i el dos, Jordi Martí, que era en principi el número vuit.

Es dóna el cas que Laia Estrada va denunciar les irregularitats de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona, origen del cas Inipro, abans de tenir representació municipal.

Entre els investigats pel jutjat número 1 de Tarragona, consta l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), per haver autoritzat pagaments de 214.000 euros a l'empresa Inipro malgrat set advertències en contra.

Una acta del Secretariat Nacional (SN) de la CUP del 15 de febrer assenyala accions «davant la campanya mediàtica organitzada contra l'assemblea local de la CUP per alguns mitjans de comunicació locals per tapar el principal cas de corrupció de la ciutat».

«Resposta política»

Així, «es donarà resposta política a l'altura de les circumstàncies amb suport del Secretariat Nacional i del grup parlamentari».

També decideixen tramitar la suspensió temporal de Teixidó a «la comissió de garanties perquè resolgui definitivament». En una acta d'una assemblea local de la CUP a Tarragona, un militant assenyala: «SN va explicar que no havíem afrontat bé l'estratègia del Toni. Hauríem d'haver culpat directament el PSC d'estar darrere». «Hem de decidir si la següent vegada que surti una notícia denunciar la manipulació del PSC» i «si José presenta denúncia personal», afegeix l'acta.

José Estrada es mostra partidari de «denunciar per respondre a les mentides que s'han dit sobre mi» i adverteix que si dos diaris locals «no es retracten, se'ls haurà de muntar un pollastre». L'assemblea debat com «desacreditar» el denunciant i fins i tot «demanar que no pugui entrar a cap casal independentista», encara que «el nostre enemic no és el Toni, sinó el poder d'aquesta ciutat».