Un nou cas de virus Zika importat va ser diagnosticat aquesta setmana en una dona no embarassada, amb la qual cosa són ja 21 els casos detectats en aquesta comunitat des del passat 1 de gener: 10 homes i 11 dones, dues d'elles gestants.

Segons va informar el secretari general de Salut Pública, Joan Guix, cap dels casos va requerir hospitalització i les dues gestants estan seguint el protocol de vigilància aprovat per la Generalitat.

En els 21 casos, tots tenen antecedent d'haver estat a l'Amèrica del Sud i Central a zones on la transmissió del virus és activa i d'haver estat picats per mosquits durant la seva estada.

El virus Zika (ZKV) provoca un quadre lleu amb febre moderada, exantema que s'estén des de la cara a la resta del cos, artritis o artràlgia passatgera (principalment articulacions petites de mans i peus), conjuntivitis i símptomes inespecífics com ara miàlgia, cansament i mal de cap. Es transmet principalment per la picada de mosquits del gènere Aedes. Els casos solen resoldre's sense complicacions greus, les infeccions asimptomàtiques són freqüents i s'estima que només 1 de cada 4 infectats desenvolupa un quadre clínic.

Fins a 2007 només s'havien descrit casos esporàdics en alguns països d'Àfrica i Àsia, però en l'última dècada s'ha expandit a nous territoris donant lloc a brots ?epidèmics en diverses illes del Pacífic.